divendres, 4 de desembre del 2009

3. La Teoria de la deriva continental

Teoria de la deriva continental:

En 1912 , Alfred Wegener va neixer a Berlin el 1 de novembre de 1880, des de petit ja es va interesar per la geologia i astronomia, va ser profesor de meteorologia en la universitat de Graz de 1924 a 1930, quan va proposar la hipotesis de que els continents actuals procedien de la fragmentació de un supercontinent més antic, Pangea, el van pendre per boig, va morir 1930 a Groenlandia, no se sap la data exacta.
La teoria va demostrar-la seguint una serie de proves o arguments:


PROVES: ARGUMENTS:


Morfològiques Coincidencia entre las costas de continents avui en dia separats
Exemple:Africa i Sud Amèrica




Biològiques/Paleontològiques Continents separats tenen flores i faunes diferents, però fóssils idèntics.
Exemple:marsupials a Australia




Geològiques
Estructures geològiques iguals en continents separats
Exemple: diamants a Brasil i Sud Àfrica



Climàtiques
Roques indicadores de climes iguals en zones de diferenta latitud en la actualitat.
Exemple: diposits glacials de la mateixa época a Petagonia i la India.


Geomagnètiques Minerals magnétics en roques de igual edat en diferents continentsque indiquen dos pols.
Exemple :Traslladant els continents, apunten a un únic pol.

*La teoria de Wegener no va ser acceptada per la majoria dels cientifics de la época, al no poder aportar les dades necesaries per explicar el mecanisme per el qual els continents es mouen. En els anys seixanta , amb els coneixemnets geofisics desarrollats durant el sigle XX, es consegueix explicar aquest mecanisme i per tan, el reconeixement cientific de Alfred Wegener.

Alfred Wegener, plantejava explicar com havien arribat els continents a la posición actual, per demostrar-ho va fer servir les proves anteriormente esmentades, aquí podem veure com van evolucionar.






2 comentaris:

  1. Esta força bé, noies, només falta corregir una mica la redacció. Per exemple, al principi poseu 1912 i seguidament expliqueu la vida d'Alfred Wegener. Aleshores no queda clar què significa aquesta data ni perquè explique la vida d'aquest científic. Caldria dir quelcom com:

    "Aquesta teoria va ser formulada per Alfred Wegener el 1912" i, a continuació, podeu passar a descriure la vida del científic i la seva teoria.

    Es pot millorar la descripció de les proves que va aportar si feu servir pics o numeracions per marcar cadascuna d'ella. També es podria ampliar-les explicant una mica més els exemples que citeu en cada cas.

    Moltes gràcies i ànims en l'exposició oral

    ResponElimina
  2. Hola nois, només caldria corregir finalment les faltes d'ortografia, podríeu fer, per exemple, passar el corrector al vostre text i tornar a penjar l'article. També un altre detall: a les proves morfològiques el que coincideixen no són les costes dels continents si no les plataformes continentals, tal com vaig explicar a classe. També cal canviar això.

    ResponElimina